UCS-6000 HŐ- ÉS FÜSTELVEZETŐ RENDSZER

A rendszer rugalmasságának köszönhetően a 2020-as évben több mint 200 vezérlő központ került forgalomba, akár önálló rendszerként, akár tűzjelző rendszer kiegészítésként. Az UCS-6000-es hő- és füstelvezető egy moduláris rendszer. Minden központ tartalmaz egy központi modul egységet, egy saját szünetmentesített tápegységet, valamint egy motorcsoport vezérlő modult. Ezen felül 32 külön előre összeszerelt verzió érhető el, az adott épületek optimális kiszolgálása érdekében. Így a motorcsoport vezérlőkből (MGL-60) létezik 4A és 8A tápleadásra alkalmas verzió is. Az MGL-60-as modulokon kívül központi tartozékként elérhetőek az MPW-60-as relémodulok, melyek 2 db nagyfeszültségű relékimenettel és 2 db felügyelt bemenettel rendelkeznek. A legkisebb UCS-6000-es verzió 4A leadását biztosítja a hő- és füstelvezető berendezések felé és opcionálisan egy relémodullal egészíthető ki. A legnagyobb rendszer 8 db 8A-es modullal rendelkezik, vagyis akár 64A leadására is képes – lehetőség van a különböző vezérlők működésének összehangolására, még nagyobb rendszerek elérése érdekében. Az egyes motorcsoportok bármilyen típusú motor tápellátását biztosítják, de nem csak ez az egy feladatuk, a kézi jelzésadók jelzései is ide futnak be, valamint lehetőség van komfort szellőztetők bekötésére is. Ez kiegészíthető még egy szél- és esőérzékelő eszközzel, amely a nem megfelelő időjárási körülmények esetén tiltja a komfort szellőztetést.Minden motorcsoportnál 3 különböző vezérlési beállítás lehetséges:

  • 2 vagy 3 kábellel vezérelt 24 voltos (DC) kétirány elektromos szervomotorok nyitása/zárása

(csappantyúk, füstelszívók, szellőztető ablakok)

  • 24 voltos elektromos rugós szervomotorok vezérlése – riasztáskor a motor a tápellátás megszűnéséig működik

(tűzoltási szeparáló csappantyúk)

  • 24 voltos elektromágnessel, mágnesszeleppel felszerelt eszközök vezérlése – nyugalmi állapotban folyamatos tápkiadás, melyet riasztáskor szakít meg

(tűzálló ajtók, tűz izoláló és szeparáló rendszerek)A rendszer kézi indításaAz MGL-60-as motorcsoportok mindegyike rendelkezik egy kézi indítógomb bemenettel, amelyre a PO-61, PO-62 és PO-63-as kézi indítógombokat köthetjük be. A három gomb eltérése a resetelésen és a visszajelzésen alapúl. A PO-61-es gomb a riasztás indítására képes, valamint az adott szakaszban lévő riasztás visszajelzésére. A PO-63-as jelzésadóval, ezenkívül resetelhetjük is a rendszert, valamint a hiba/normál működés/riasztás külön-külön megjelenítésére is alkalmas. A rendszer egyéb indításaAz UCS-6000, MGS-60-as vezérlő modulján van két kimenet (riasztási és hiba) valamint egy bemenet, amivel bármilyen típusú tűzjelző rendszerről tud tűzjelzést fogadni. Ezenfelül a vezérlő kiegészíthető egy MKA-60-as modullal, amely segítségével a központok POLON 4000-es és POLON 6000-es tűzjelző központokra illeszthetők, akár hurok elemként is. Ez a működés egyrészt segíti a kezelő személyzet felderítési munkáját, mivel a hő- és füstelvezető riasztása pontosan beazonosítható, de az MZU-60-as táp és az UCS-6000-ben elhelyezett akkumulátorok biztosítják a szakadás esetén szükséges autonóm működést is. A széles körű felhasználási lehetőségeknek köszönhetően az UCS-6000-es vezérlő gyakorlatilag bármilyen területen alkalmazható és az a tapasztalatunk, hogy partnereink kisebb társasházaktól kezdve, nagy irodaházakon keresztül, giga logisztikai csarnokokig mindenhol használják is. Részletes műszaki oktatásért és árajánlat készítéséért kérjük lépjenek kapcsolatba velünk! Polon-Alfa Magyarország Kft.

 

Szerzői jogok 2021 Polon-Alfa Magyarország Kft   Használati feltételek