„A még több elégedett végfelhasználó a cél”

– Négy éve jelentek meg a hazai tűzvédelmi piacon a POLON-ALFA kizárólagos hazai képviselőjeként. Hogyan értékeli jelenlegi helyzetüket?

– Az Astal Security Technologies Kft., amely a lengyel AAT Holding cégcsoport tagja, 2014-ben indította magyarországi képviseletét, és az elmúlt négy évben sikerült megismertetni, elfogadtatni a 60 éves múltra visszatekintő POLON-ALFA termékeket. Ezt ügyfélkörünk dinamikus, exponenciális bővülése és a pozitív felhasználói visszajelzések mellett számos referenciaprojekt is igazolja. Minderre azért is nagyon büszkék vagyunk, mert egy itthon még ismeretlen márkát kellett bevezetni, ráadásul egy olyan piacra, amelyen világszínvonalú brandek vannak jelen, mint például a Siemens, a Schrack, vagy a Bosch. Négy év alatt elértük, hogy ezek a márkák versenytársként kezdenek számon tartani minket.

– Mekkora csapattal dolgoznak?

– Csapatunknak tíz, tizenkét tagja van. Az ügyvezetés, az adminisztráció, a pénzügy és a marketing mellett három magasan képzett értékesítő és négy projektmérnök dolgozik. Idén pedig már a vidéki terjeszkedést is elindíthattuk, Debrecenben nyitottunk egy projektirodát, így a térségben lévő partnereink még kedvezőbb kiszolgálásban részesülhetnek.

– Önök kereskedőcég, a projektek kapcsán stabil, megbízható telepítő cégekkel kell az eredményes munka érdekében együttműködniük.

– Nagy rendszerek telepítése, több mint 500 érzékelőből álló projektek esetén nyolc-tíz céggel állunk szoros munkakapcsolatban. Folyamatosan segítjük a munkájukat, és mivel új termékekről van szó, tréningekkel, sőt, akár helyszíni tanácsadással támogatják őket projektmérnök kollégáink. Hasonlóképp nagy támogatást nyújtunk az esetleges szervizigények kapcsán is.

– Áttekintve a cég termékportfólióját látjuk, hogy a tűzjelző területen túl, videórendszerekkel, beléptetés-technikával és behatolás-védelemmel is – foglalkoznak. Hogyan néz ki a teljes termékkínálat?

– A tűzvédelem változatlan dominanciája mellett, a piaci igényekhez igazodva, azokat olykor megelőzve igyekszünk más területen is bővíteni kínálatunkat. Videótechnikában például a három év garanciával rendelkező NOVUS eszközeit és ingyenes videómenedzsment szoftverét forgalmazzuk. Az egyszerű AHD-rendszertől a többszáz IP-kamerás videórendszerig széles kínálatot dolgoztunk ki telepítőpartnereink számára. Beléptetési területen a szintén lengyel fejlesztésű KaDe beléptetőrendszerrel dolgozunk. Ez, persze a szükséges kiegészítőkkel és felügyeleti szoftverháttérrel, az egyajtós vezérlőktől a hálózatokig széles körű igényeknek megfelel. Behatolás-védelemben a hazai piacon már bevált magas műszaki színvonalú Texecom és Optex portfóliója szerepel a kínálatunkban. A tűzjelzőrendszerek területen pedig a már említett, lengyel POLON-ALFA kiváló minőségű, öt év garanciával járó termékkínálatát ajánljuk.

– Érzékelhető, hogy a piac a rendszerintegráció irányába mozdul el. A több lábon állás az önök esetében is ezt a célt szolgálja?

– Ez olyannyira így van, hogy termékkínálatunk fontos része a szintén lengyel fejlesztésű VENO integrációs szoftver. Ezzel a lakossági mellett a közszolgálati, üzleti, ipari, de akár katonai, büntés-végrehajtási, határvédelmi területen is ki tudunk elégíteni rendszer-integrációs igényeket a sorompó- és kapuvezérléstől, az intelligens képtartalom elemzésen át a tűzjelzésig. Rendszer-integrációs munkánkra jó példa az a budapesti kollégium, amelyben egy ezer érzékelős POLON-ALFA tűzjelző rendszert, egy Texecom riasztórendszert és több mint száz Novus IP kamerát tudunk a VENO szoftverrel egy felületen menedzselni.

– Mely területeken látják a továbblépés lehetőségét?

– Széles portfóliónknak, a remek ár-érték aránynak, a partnereinknek nyújtott szolgáltatásainknak és nem utolsó sorban felkészültségünknek köszönhetően a következő évek szép sikereket tartogatnak számunkra. Szeretnénk még több elégedett végfelhasználót, hiszen telepítőpartnereink az ő rendszereiket, az ő biztonságukat építik.

 

Szerzői jogok 2019 Polon-Alfa Magyarország Kft   Használati feltételek